fbpx skip to Main Content

Am ajuns la mine

Am făcut o școală care m-a învățat să fiu coach.

[ICF defines coaching as partnering with clients in a thought-provoking and creative process that inspires them to maximize their personal and professional potential, which is particularly important in today’s uncertain and complex environment. Coaches honor the client as the expert in his or her life and work and believe every client is creative, resourceful and whole.]

Am învățat să ascult altfel, am „dezvățat” un mod de a pune întrebări și-apoi am învățat un altul, am aflat cum pot contribui într-un proces de „creștere” al oamenilor din jurul meu. Am vrut să fac asta pentru oamenii din echipele mele, pentru părinții cu care interacționez, pentru mine. Am vrut să mă fac coach pentru a lucra unu la unu. Urmează 100 de ore de practică înainte de a mă acredita. Simplu ca Bună ziua.

Doar că nu a fost doar despre Bună ziua. A fost mult mai mult despre Îmi pare bine de cunoștință.

Au fost cele mai pline ore de curs la care am participat vreodată. Am săpat adânc, am zgândărit și am scos tare multe Aha-uri. Și balauri 🙂 Am înțeles de ce îi zice coaching transformațional și de ce nu-i chiar așa de simplu să devii un coach valoros.

Știu că povestea cu dezvoltarea personală a devenit o industrie plină de profeți, escroci sau vorbitori de vorbe goale, dar în același timp, ca în orice domeniu, poți să găsești ceea ce ți se potrivește. Eu am găsit niște oameni tare mișto care au făcut o tocăniță delicioasă cu date științifice, cu multă experiență personală și profesională, cu conectat 12 oameni care se lasă greu, cu chestii profunde, cu umor, cu pasiune și cu drag de oameni. Mulțumesc, Alis și Delia! Am găsit și-un grup de oameni tare colorați, că, deh, au fost aleși de cei care voiau tocănița. Grupul ăsta pestriț a venit fix în momentul în care aveam nevoie de niște lecții despre și de la oameni. Mulțumesc, Oameni!

Îmi pare foarte greu să povestesc tot drumul, chiar și numai bucata aceasta. Cert e că am ajuns, într-un final, la mine. A fost o călătorie lungă, cu peisaje de toate culorile, cu oameni de toate felurile, cu povești de toate genurile, o călătorie care a meritat din plin. Acum sunt cu mine și îmi place tare mult. Am o stare de Bine care poate fi doar simțită. E cu multă multă multă dragoste. De mine și de (absolut) toți cei din jur.

Iar acum, că tot vă iubesc, vă doresc, ca în cazul în care cumva nu ați ajuns la voi ăia minunați care sunteți, să aveți drumuri faine care duc în acel loc în care sunteți centrul universului vostru, în care vă plac oamenii, în care sunteți părinții care vreți să fiți, în care se simte mult bine și multă dragoste. Dacă cumva aveți nevoie de un însoțitor pe vreunul dintre drumurile astea, să știți că îmi place pe drumuri și că am potențial de coach valoros 🙂

În caz că vreți și ceva mai profund, luați de-aici, că merită 😉

This Post Has 3 Comments

  1. Draga Om frumos, iti multumim ca existi. In preajma ta, bunatatea din noi are mai mult curaj sa se manifeste, sa celebreze viata.
    Iti dorim sa iti pastrezi zimbetul cald si privirea senina.

  2. 1. Aha asta inseamna ca acum iti plac oamenii si pot sa te scot la socializat? 😛
    2. 100 de ore de coaching cu cine? poti sa alegi pe oricine? pe mine? 😀
    3. Minunat! Ma bucur tare pentru tine si pentru toti cei cu care vei lucra <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top