fbpx skip to Main Content

Ce am primit în 2 ani de la Academia Heidi

Academia Heidi a tot apărut și reapărut în viața mea. Acum 2 ani, într-un moment perfect pentru mine, a prins forma de acum. A fost și încă este greu, dar bănuiesc că nici satisfacțiile nu ar fi aceleași dacă totul ar fi ușor (zise naiva și optimista Daiana).

E greu să organizezi cursuri de parenting când mulți nu știu ce e ăla, mulți nu cred că au nevoie de el, iar mulți nu cred în valorile noastre. E frumos când la fiecare curs, dintre oamenii prezenți, măcar 1-2 au revelații, măcar 2-3 vor schimba ceva din momentul în care ies pe poartă, măcar câțiva copii vor avea o relație mai frumoasă cu părinții lor. E frumos că am prieteni noi oameni frumoși.

E greu să organizezi activități pentru copii când Pământul se învârte mai repede, oamenii sunt ocupați, mentalitățile bine împământenite, oferta generală largă, iar beneficiile și rezultatele vizibile mai degrabă pe termen lung. E frumos când vezi copiii fericiți, învățând ușor, frumos, din plăcere, motivați intrinsec, creativi, deprinzând abilități pe care eu încă mă chinui să le rafinez, după atâția ani de școală. E frumos să înveți cu și de la ei.

E extrem de greu să lucrezi în echipă și cu deadlineuri, mai ales dacă nu ai făcut-o până la 30 de ani. E frumos să îl descoperi pe cel de lângă tine, să ajungi să îi accepți punctele slabe pentru că apreciezi extreme de tare punctele tari. E frumos să vrei să fii mai bun și să faci mai bine pentru ca lucrurile să iasă așa cum planifici în echipă.

E frumos să schimbi lumea.

Era greu înainte de Academia Heidi pentru că nu eram conștientă de ceea ce știu eu să fac bine și de plăcere. Trăiam cu frică că nu știu să fac nimic extrem de bine, că în cazul în care grădinița nu ar mai exista eu nu aș ști ce să fac pentru că mă pricep la toate, dar câte puțin. Datorită activității de la academie știu ce mă fac când voi fi mare, am învățat imens de la toți trainerii minunați pe care îi avem, m-am specializat în ceea ce îmi place, am scăpat de orice frică pe plan profesional, știu ce fel de părinte vreau să fiu, am evoluat mult și bine :).

Așa că… ne urez mulți ani cel puțin la fel de productivi ca cei doi ce tocmai au trecut.

Despre o parte din ce încercăm să facem la academie am povestit în emisiunea Mix Actual.

This Post Has 4 Comments

  1. E frumos sa schimbi lumea, e frumos ca tu poti sa o schimbi, e frumos ca transmiti mereu informatii utile care prind bine fiecarui parinte, e frumos ca putem invata indiferent de varsta si de mentalitati si sa constientizam ca Pamantul se invarte mai repede, iar viata trebuie traita frumos iar asta se invata fara pauza…. e frumos ca poti fi creativa si implicata sa ii inveti pe ce mici , este si mai frumos ca poti face asta din placere si continua sa faci asta pana vei fi MARE! 🙂
    Iti doresc si va doresc multi ani creativi si productivi si sa indrazniti mereu sa schimbati lumea in bine! Cu multa admiratie, o simpla mamica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top