fbpx skip to Main Content

Ia-mi ideile, dar nu îmi fura munca!

Acesta este încă un articol despre furtișagul românesc (poate n-o fi doar românesc), scris de un om supărat, în speranța că lucrurile se vor schimba, dacă tot mai mulți dintre noi vom lua atitudine.

Acum, îmi place să scriu, chiar dacă nu de fiecare dată și nu orice. Să scrii texte care îți descriu serviciile e uneori dificil, alteori plictisitor, câteodată simplu. Din 10 ani de grădi, vreun an am tot scris și refăcut texte pentru site, broșuri și alte materiale promoționale. Cu buget de grădi, chiar dacă am consultantul de marketing în casă, nu îmi permit copywriter. Deci, da… MUNCĂ.

E foarte frustrant să îți vezi textele luate așa… cu copy-paste sau copiere-lipire. Când îl lipești ca fiind al tău e ca și când ai luat ceva ce nu îți aparține, de pe un raft. E furt! Când mai ești și din oraș cu mine, iar textul descrie o activitate pe care o fac și eu, mă supăr tare pentru că e lipsă de respect. Pe lângă faptul că o iau personal, e și o insultă adusă tuturor celor care fac genul ăsta de activități. Suntem o mână de oameni care propovăduim alternativele la educație. Ne chinuim să îi convingem și pe ceilalți pentru a ne crește copiii frumos alături de copiii lor. Ei bine, când oamenii ăștia văd că noi ne furăm unii pe ceilalți, se dărâmă o parte din ceea ce construim cu toții. In loc să facem mult bine, facem și rău.

Unul dintre puținele lucruri pe care le apreciez la sistemul de notare din școală este că atunci când nu știi, iei 4, dar atunci când copiezi, iei 1. Te rog pe tine, organizator de activități pentru părinți sau pentru copii, să faci cumva să nu iei 1. Nu îl merităm.

furt bebe rostogol

Nu sunt primii și probabil nu vor fi nici ultimii, dar de data asta fidelitatea cu care a fost copiat textul depășește orice limită a bunului simț și oricât m-aș chinui să îi găsesc o scuză celui care a făcut-o, nu pot. Activitatea în sine nu a fost ideea mea, ci doar am adaptat-o. Ideile circulă libere, dar munca aparține celui care o face.

This Post Has One Comment

  1. Foarte bine punctat, Daiana! Împărtășesc aceste gânduri și sper ca cei către care se adresează mesajul să îl vadă și să ia măsurile corecte, așa cum ar fi trebuit de la bun început. Multă energie și zâmbet pentru toate proiectele frumoase pe care le faci și care vor urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top