fbpx skip to Main Content

Până la adânci bătrâneți

Învățăm de mici că The Relație are termen limită… Vedem prin filme că soții își promit să rămână căsătoriți până când moartea îi va despărți, știm din povești că prinții și prințesele trăiesc împreună până la adânci bătrâneți. Uaaau, cum ne asumăm o relație pe termen extrem de lung. Știm că vom fi împreună la bine și la rău, că vom face copii, că vom încerca să ne luăm o casă… În principiu, o gândim mult în avans, iar apoi acționăm conform planului.

De ce nu facem la fel și când vine vorba de relația cu copilul? De ce ne gândim doar la naștere, apoi doar la diversificare, apoi doar la creșă, apoi doar la grădiniță și așa mai departe? De ce nu suntem conștienți că este tot o relație pe termen lung? De ce nu ne dăm seama că orice facem acum se va vedea și peste 3, 18 sau 50 de ani?

Eu aș începe gândindu-mă la cum vreau să fie copilul meu la 18 ani. De exemplu, eu îl vreau cu stimă de sine, creativ, independent, responsabil, optimist, curios, inteligent emoțional și social și încă 100 de alte atribute. Din momentul în care se naște, am la dispoziție 6574 de zile să îl ajut să fie cum l-am descris. Orice fac în cele 6574 de zile va influența portretul final.

Îl vreau responsabil? Păi nu pot să nu îi dau nimic de făcut pe principiul „Las că are timp când o fi mare” și să mă aștept ca la 18 ani să fie responsabil.
Îl vreau curios? Nu pot să îi zic non-stop „Nu e voie!” în primii 3 ani de viață și apoi să îi cer să fie curios din nou.
Îl vreau creativ? Păi nu pot să îl pun să deseneze în contur primii 7 ani, să îi zic că bananele sunt doar galbene, să îi dau tot timpul soluția corectă la orice și apoi să aștept să iasă creativitatea din el.

Lista continuă, dar pentru că sunteți cititori deștepți, v-ați prins că atunci când aveți copii trebuie să lucrați măcar 18 ani pentru rezultatul final dorit. Iar apoi, ceilalți 40-50 de ani pe care îi mai aveți de trăit în relația aceea vor fi ani frumoși, în care se va vedea fiecare efort depus, fiecare gest făcut, fiecare cuvânt spus. Va fi cea mai frumoasă relație din viața voastră! Da, mai frumoasă decâtThe Relație, pentru că aceasta va fi necondiționată.

Vă doresc mult spor și inspirație! Sunt doar 6574 de zile.

grow-73353_640

Acest text a fost publicat în 24 FUN pentru Academia Heidi.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top