fbpx
skip to Main Content

Daiana Colceriu

Ador copiii. Sunt cele mai simpatice, creative, inteligente, sincere și fascinante ființe din Univers. Ador încruntătura mirată a toddlerului, De ce-ul copilului de 2-3 ani, limbarița celui de 4 ani, seriozitatea celui de 7 ani. Aș putea să mă joc și să povestesc cu ei non-stop. Am început cu fratele meu mai mic și cu prietenii lui, în fața blocului. Am continuat cu prieteni de familie, iar la 22 de ani am preluat Grădinița Heidi. Făceam „management”, șah cu copiii, engleză cu copiii și intram la grupe. A trebuit să îmi iau mai în serios rolul de manager pentru câțiva ani, 7 mai precis, ca apoi să revin la marea mea dragoste, copiii.

În tot acest timp am absolvit facultate de studii economice (management), facultate de psihologie, curs de formatori, curs de asistent de educatoare Montessori (0-3 ani3-6 ani), Mind Learners Transformational Coaching Program.

Am învățat de la toți instructorii de parenting cărora le-am organizat cursuri la Brașov (Otilia Mantelers, Urania Cremene, Monica Reu, Gaspar Gyorgy, Anca Iordache), de la specialiștii care au ținut conferințe sau cursuri în România (Dr Aletha Solter, Dr Michael Thompson, Larry Cohen, Dr Dan Siegel, Alfie Kohn, Dr Kent Hoffman), de la câteva sute de copii care au urmat Grădinița Heidi în cei peste 14 ani de când o conduc (și de la ei, școlari) și de la părinții lor, de la educatoarele care predau în grădiniță, de la oamenii cu care lucrez, de la părinții care vin la cursurile și conferințele de parenting pe care le susțin.

Sunt instructor al Aware Parenting Institute (condus de Dr Aletha Solter), facilitator al programului de parenting Cercul siguranței și psiholog în Psihologie educațională, consiliere școlară și vocațională.

Muncesc cu drag și spor în Grădinița Heidi (din 2004) și în Academia Heidi (din 2012).

Mă plimb prin lume cu un proiect tare drag mie, www.colegadebanca.ro.

Am și niște viață personală. Locuiesc undeva frumos, la țară, lângă Brașov. Îmi place să amenajez și să reamenajez, să ies la poartă să văd ciurda, să plantez și să mă minunez de flori și de legume. Învăț tot timpul ceva nou – de la croitorie, la tobe, desen sau curling. Mi se par provocări și depășiri de limite super-distractive. Călătoresc și îmi place să o fac cât mai puțin turistic. Ascult multă muzică, citesc, mă joc. Încerc să fiu și human being, nu doar human doing.

Testimoniale

Back To Top