fbpx Skip to content

Academia Heidi… că de n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit

După 11 ani, dintre care 2 cu pandemie, se termină povestea Academia Heidi. Academia Heidi a fost primul și cel mai mare centru de învățare din Brașov dedicat familiei. (Academia Heidi NU este Grădinița Heidi; aia e altă poveste ;)).

Povestea ei a început cu un vis frumos. Voiam să construiesc școala mea ideală, după toate frustrările adunate în anii petrecuți în sistemul educațional românesc.

Îmi imaginam sala de muzică și dans, o sală cu toate instrumentele muzicale de pe Pământ, cu accesorii pentru toate dansurile de pe Pământ. ”Vedeam” sala de pictură și modelaj, plină de toate culorile pământului. Îl ascultam pe Ken Robinson predicând despre importanța artelor în viața copiilor, îi urmăream activitățile lui Herve Tullet și speram că voi crea context pentru dezvoltarea creativității copiilor din Brașov. Îmi imaginam o bucătărie în miniatură pentru cursurile de gătit dedicate copiilor. Știam cât de multe învață copiii gătind – matematică, științele naturii, pe lângă deprinderile sănătoase și bucuria mâncării.

Visam la un Laborator de științe în care cineva pasionat să facă împreună cu copiii experimente cu tot ce ne înconjoară. Configurasem locul în care copiii vor exersa vorbitul în public și dezbaterile. Și câte și mai câte…

O parte dintre ele s-au întâmplat. Peste 1500 de copii au participat în cei 10 ani la cursurile și atelierele noastre. Mulțumesc, Claudia, pentru toată organizarea. Mulțumesc, instructori, pentru valorile comune și pentru tot ce am învățat de la voi.

În timp ce configuram activitățile pentru copii, am creat un mediu de învățare și pentru părinții din Brașov. Am organizat cursuri, conferințe și workshopuri de parenting, grupuri de suport, lansări de carte și multe altele. Am creat o comunitate de părinți deciși să crească următoarea generație mai bine decât au fost ei crescuți.

Mulțumesc, Otilia Mantelers, Monica Reu, Gaspar Gyorgy, Urania Cremene, Crina Coliban, că ați crescut alături de noi, că ați adus valoare comunității noastre. Mulțumesc, Elena, Claudia și Anca, că ați făcut ca aceste lucruri să se întâmple.

Chiar înainte să public articolul mi-am amintit și de agenția de bone. Am făcut ceva ”lipeli” cu forever love. Mulțumesc, Adina, pentru implicare.

Gata, că devin prea nostalgică și poate mă răzgândesc :). Nuuuu. Echipa academiei s-a împrăștiat în 7 zări din cauza pandemiei, iar eu am decis să mă focusez pe grădiniță și pe ale mele.

Vom continua Clubul piticilor, activitate de învățare și de socializare dedicată copiilor de 1-3 ani. Voi reveni în format fizic cu cursurile mele de parenting, îmbogățite cu formarea în psihodramă pe care tocmai am terminat-o.

În rest… e gata! Îi puteți găsi pe instructorii academiei în alte locuri (le voi dedica un articol separat).

Și bineînțeles că le mulțumesc celor peste 2000 de familii care au făcut ca povestea aceasta să existe. Mi-ar plăcea să ne trimiteți câte ceva din amintirile voastre legate de Academia Heidi, câte vreun Aha! avut la cursurile de parenting sau vreun atelier care v-a impresionat copiii.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top