fbpx Skip to content

Am descifrat enigma Otiliei

Otilia Mantelers Brasov

Am cunoscut-o pe Otilia Mantelers în 2012 și m-am îndrăgostit pe loc de ea. Era primul om mare copil pe care îl văzusem vreodată. Avea energia unui copil, trăia emoțiile ca un copil, râdea mult și îi învăța pe părinți cum să se joace cu copiii lor. La finalul cursului de 3 zile am zis: “Așa mamă vreau să fiu!”. Au trecut mai bine de 3 ani și dragostea durează.

Simțeam de mult timp nevoia de a-i face o declarație, însă simt și nevoia de a spune tuturor părinților că TREBUIE (folosesc tare rar “trebuie” și mai rar Caps Lock) să o cunoască pe Otilia.

Otilia m-a învățat Playful Parenting. Eram jucăușă, mă plăceau copiii de numa’, dar după ce am învățat multe jocuri simpatice și ajutătoare de la Otilia, am mai mulți fani minori :).
Prima tentativă: eu cu Andrei, 4 ani, și cu Bibobu (prietenul lui bun). Încep eu cu voie bună, dar după 3 replici adresate lui Bibobu, îmi zice Andrei “E doar un animal de pluș. Nu vorbește.” După ce mi-am ridicat tavanul din cap, în timp ce mă dezmeticeam, vine Andrei la mine: “Bibobu ți-a adus șosetele”. A fost prima victorie dintr-un șir luuung de astfel de victorii. Atunci Andrei s-a îmbrăcat singur, dar alteori jocurile au scos la iveală și au alungat frica de doctor, nedumerirea unei pedepse nasoale, sentimente grele față de fratele mai mic și multe multe altele. L-am cunoscut apoi și pe Larry Cohen, cel care a scris Playful parenting. Sincer, la finalul seminarului, m-am gândit că i-ar prinde bine niște lecții de la Otilia :). Daaa, a scris foarte frumos și zice foarte frumos, doar că nu-i așa de jucăuș.

Otilia m-a învățat un secret într-ale parentingului (de fapt, într-ale vieții, în general). Omul cât trăiește învață. Am văzut evoluția profesională a Otiliei și a fost spectaculoasă. O vedeam și încă o văd cum crește la fiecare curs, cum vine cu informații noi de fiecare dată.

Otilia e curajoasă. Scrie despre ceea ce crede, își arată vulnerabilitățile, recunoaște când greșește, îl aduce pe Michael Thompson în România, dă din casă și din familie.

Otilia e caldă și vie și simpatică și empatică și câte și mai câte… TREBUIE să o cunoașteți 😉

P.S.: MULȚUMESC, Otilie dragă!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top