fbpx skip to Main Content

My Food Revolution

M-am auto-diagnosticat cu FOMO. Adică Fear Of Missing Out. Ăsta este unul din motivele pentru care vreau să trăiesc măcar 100 de ani – să nu cumva să pierd prea multe. Cum nu e suficient să trăiesc mulți ani, căci vreau să îi trăiesc activă și sănătoasă, m-am apucat de cercetat tinerețea fără bătrânețe. Și-așa am găsit una dintre căi: mâncarea curată. Nu, nu mă refer la cea nescăpată pe jos sau la cea doar spălată. Mă refer la mâncarea pe care o mâncau bunicii noștri când erau tineri, la mâncarea crescută corect, preparată corect, cercetată și dovedită științific ca fiind aducătoare de ani mulți și buni.

Și-așa am devenit fascinată de mâncare. Am început să citesc una-alta, mi-am făcut grădină de legume, am crescut indirect porci și găini, am crescut direct prepelițe, m-am înhăitat cu oameni care m-au învățat despre Slow Food, am început să înțeleg altfel hrana. În plus, sunt o mare mâncăcioasă și o mare pofticioasă.

Bineînțeles că vreau să dau mai departe, ca să am cu cine să trăiesc suta de ani :) În plus, am copiii de la grădi pe care îi putem învăța de mici ce e bun și ce e rău. Hai, nu îmi ziceți că e totul subiectiv, că nu cred că se va demonstra vreodată că legumele sunt rele sau că ne este dăunător să înțelegem cum funcționează natura. Am gândit chiar și un Atelier de gătit pentru copii, la Academia Heidi. Foarte tare le place copiilor. Iar pentru a da mai departe mai ușor, m-am făcut ambasador Jamie Oliver (Food Revolution) la Brașov. Îmi puteți urmări o parte din activitate aici.

Vreau să scriu despre mâncare, despre surse de hrană corectă, despre revoluționari într-ale mâncării. Mănânc carne, dar mănânc și crud. Mănânc gătit acasă, dar mănânc și în oraș. Mănânc quinoa și chia, dar mănânc și mici. Nu, nu am timp, dar îmi fac. Pentru tinerețe fără bătrânețe :)

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top