fbpx Skip to content

Pâinea noastră cea de toate zilele

Da, cea de toate zilele. Adică, acel aliment pe care îl mâncăm zilnic sau aproape zilnic. Acel aliment pe care nu îl mai găsești de cumpărat decât plin de substanțe magice (din magia neagră, bineînțeles) menite să îl ajute să crească mare și pufos.

Acum ceva ani, ne-am luat mașină de făcut pâine și s-a apucat Bughi vitejește și bărbătește să ne prepare pâini gustoase, din făini diverse, veșnic proaspete și, în același timp, deloc asemănătoare cu cele din „comerț”. Am avut marea revelație când am mănâncat prima pâine crescută normal: doamne, ce prostii bagă ăștia în pâine?! Doar că nu ne-a ținut povestea cu mașina de pâine. Nu e chiar așa simplu să îți faci pâinea când alergi toată ziua.

La un alt moment dat, am descoperit pâinea cu maia. Nici nu știam ce e aia maia. E o altă complicățenie. Magie albă de data asta. Pe scurt, păstrezi o parte din aluatul pâinii pentru a-l folosi la pâinea următoare pe post de drojdie. Cool! Poți să ai maia transmisă din generație în generație 🙂 Poți să le zici copiilor că pâinea de azi are o fărâmă din pâinile străbunicilor. Bine, bine, exagerez de dragul poveștii :p

Luam pâine de la Ioana, până când s-a mutat în București. Deci dragilor bucureșteni, aveți de unde lua pâine cu maia. Pe Ioana o găsiți aici.

Acum iau, mai precis primesc, pâine de la Pâine cu maia în Brașov. Îmi livrează pâinea de două ori pe săptămână 🙂 Îmi aleg din următoarele sortimente: paine integrala cu masline kalamata, paine cu secara si seminte amestec, paine cu multi cereale, faina integrala si secara, paine cu turmeric, mac si fulgi de ceapa, paine integrala cu ierburi, fulgi de rosii si seminte de in, focaccia cu rozmarin si masline kalamata. E delicioasă și, cum ziceam, total altă poveste decât cea cu pâine bine-crescută pe care o găsim prin magazine.

Așa că, grijă la cine vă dă pâinea cea de toate zilele 😉

Această postare face parte din aportul meu la proiectul Food Revolution. Despre cum aș vrea să arate aportul meu am scris aici.

This Post Has 2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top