fbpx Skip to content

Curling [cărling]

Nu am fost niciodată o mare sportivă, ba dimpotrivă am reușit să mă „scutesc” de la orele de educație fizică in toate unitățile de invățământ frecventate. Rezumatul vieții mele sportive arată cam așa: mă dau cu schiurile pe orice pârtie (e mult spus schiez ținând cont de stilu-mi inconfundabil și incorect), am inceput și reinceput cursuri de tenis (am rămas la nivelul incepători) și am făcut șah câțiva ani buni. Chiar dacă am fost in concursuri, am caștigat câteva premii și o medalie ;), chiar dacă i se zice „sportul minții”, cred totuși că lumea nu imi va valida șahul ca sport practicat :).

Cu toate acestea, in ultima vreme, am apărut in revista Eurosport și in alte câteva publicații, la rubricile sportive… pentru că… practic curling.

Curlingul este un sport de echipă care se joacă pe gheață, cu pietre și mături :). Asta pe scurt, căci pe lung se scrie pe http://www.curling-romania.com/.

Anul trecut am fost de 6 ori in Ungaria doar pentru curling, de câteva luni se joacă și in România, iar eu am fost prezentă la câteva premiere:

  • primul meci de curling jucat pe teritoriul României
  • prima tură de instructori de curling români
  • prima echipă feminină de curling a României (sâmbătă am caștigat și primul meci :))
  • urmează prima reprezentare a României la Campionatele Europene de Curling (voi face parte din echipa de fete și din echipa mixtă ;))

Nu a fost dragoste la prima vedere, dar după ce m-am prins cam ce trebuie să fac și după ce am găsit combinația perfectă de haine ca să nu imi fie nici prea frig nici prea cald, a inceput să imi placă foarte tare.

Imi place pentru că poți ajunge nu foarte greu la un nivel destul de ridicat de performanță (părerea mea, acum), imi place pentru că necesită și folosirea creierului, imi place că nu am nevoie de forță fizică, imi place că nu transpir :), imi place că e sport de echipă, imi place atmosfera de la concursuri…

Ce urmează? Cantonamente, Europene, poate Olimpiada :)… Se pare că sportiva din mine a stat ascunsă atata timp doar pentru că se antrena pentru asemenea cariera măreață 😉

This Post Has 6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top