fbpx skip to Main Content

Un răspuns la un „De ce?”

La început, m-am dus din curiozitate. Apoi a început distracția și ideea de deschizător de drumuri, idee de care sunt atașată în mai multe domenii. Am sperat să fac performanță și mi-am setat obiective mărețe. Pentru că e cu echipă și pentru că nu am avut cu cine, am făcut pauză un an, doar ca în următorul să revin în forță într-o formulă pe care o vedeam câștigătoare. Cu prima ocazie,  am realizat că drumul e muuuult mai lung și muuuult mai greu decât îmi imaginam. Nu faci performanță în sport așa ușor, ușor pentru noi însemnând multe zile de concediu petrecute pe gheață și mulți bani cheltuiți pentru a strânge frustrări.

Pe drum spre Bratislava, către un camp de pregătire și campionatul național feminin, cu consum de 7 zile de concediu și vreo 600 de euro, 3 fete cucuiete își recunoșteau una alteia că parcă o săptămână pe plajă sau una la Paris sună mult mai bine, că parcă deja ne frustrăm prea tare de fiecare dată. Erau doar gânduri.

Au urmat 3 zile jumătate cu câte 10-12 ore petrecute la arenă, dintre care măcar 6 pe gheață, cu foame, frig și din nou frustrare. Doar că ne înghețau și dinții de la rânjete și zâmbete de plăcere. La finalul campului, unul dintre instructori, în speechul de final, ne-a explicat cum noi suntem mai șmecheri decât ceilalți curleri, cum pe ceilalți îi susține statul lor atât financiar cât și cu arene de curling, cum noi călătorim mii de km și cheltuim mii de euro și multe zile de concediu doar ca să ne frustrăm că nu evoluăm suficient de repede (parcă le zicea fix cu vorbele noastre de cu câteva zile înainte)… totul for the love of curling.

A fost un mare wow, cu aproape lacrimi, cu schimb de priviri aprobatoare cu Bianca și Ana, cu răspunsul la De ce încă facem curling?

I-HEART-CURLINGDa… cel mai probabil nu vom avea rezultatele pe care le visăm până nu vom avea arenă de curling la Brașov. Da… trebuie să încetăm să măsurăm curlingul în victorii, în bani sau în zile de concediu. Da… vom continua să-l facem în felul nostru, din motive care nu mai seamănă așa tare cu cele de la începuturi.

 

P.S.: Între timp am ieșit din nou campioane naționale :) Iar eu am luat locul I la individual feminin. E fain și cu rezultate :)

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top