fbpx Skip to content

Hai să ne organizăm!

Nu ca în bancul cu orgia, ci ca la început de an.

Sunt nebună și înnebunită după liste, listuțe, carioci și pixuri și, mai ales, agende și caiețele. De vreun deceniu și nu mai îmi trece. Fac planuri și bilanțuri, precum ăsta sau ăsta.

Pentru că am un autodiagnosticat hiperactivity disorder combinat cu o lipsă aproape totală de răbdare și cu prea puțină nevoie de a finaliza chiar orice proiect început, mi-a luat mult timp să-mi găsesc cea mai potrivită metodă de a-mi organiza timpul și proiectele.

De data asta, l-am ascultat pe Bogdan Colceriu și am probat Kanban. E mult mai simplu decât pare.

KanbanAm patru coloane pe care se plimbă proiectele și taskurile:

   • Idei
   • To do
   • In progress
   • Done 🙂

Am patru culori, câte una pentru fiecare proiect:

Un cartonaș poate fi titlul unei cărți, noul site al grădiniței, reamenajat cămara sau un weekend undeva anume. (Chestia aia albă lungă din dreapta e un centimentru tăiat de la 32 până la 80. Era de 100 cm și a venit la pachet cu o carte. Când am început cartea trebuia să iau centimentrul și să îl tai de la 75 parcă, durata medie de viață și de la vârsta mea. Ueeeeis, ce exercițiu greu a fost!)

2015-01-05 15.12.18Cartonașele se mută de pe o coloană pe alta 🙂 E cu totul diferit de o listă, recunoaște un specialist în liste. Cel mai tare îmi place nevoia acută de a muta cartonașele până ajung pe coloana cu Done. Mi se pare că anul ce a trecut am dus la capăt cele mai multe proiecte per an, am început să îmi evaluez mai obiectiv capacitatea reală de implementare (Vai, cât de puține ore sunt într-o zi!) și m-am bucurat în timp real de ceea ce fac să mi se întâmple. Ăsta e tenculețul cu proiectele din 2014.

Da, am cartonașe nebifate. Da, există și variantă pentru cei dornici de tehnologie. Da, e de companie nu de casă :). Da, folosesc și agenda (Moleskine – Micul prinț) pentru a-mi organiza zilele. Da, am făcut o mulțime de lucruri care nu au fost puse pe cartonașe.

Spor și cartonașe să avem!

organizare

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top