fbpx Skip to content

Nu fi cuminte! Fii cu minte!

Să fii un (viitor) părinte cuminte înseamnă să crezi în mătuși, în vecine și în “Uite ce bine am crescut eu”. Înseamnă să crezi în “instinctul” tău, același care îți zice că Ariciul e Pogonici, fără să îți spună că pogonici înseamnă “băiat care mână vitele”. Înseamnă să crezi și să nu cercetezi.

Să fii un (viitor) părinte cu minte înseamnă să îți pui întrebări. Din ce e făcut laptele praf? E ok să le zicem de 100 de ori pe zi “Nu e voie!”, “Ai grijă!”, “Bravo!”? Cum îi educăm fără pedepse? Recompensa e o formă de dresaj?Cum îi stimulez inteligența copilului meu? Cum mă joc cu el? Cum îi cresc stima de sine?
Răspunsurile la astfel de întrebări pot fi aflate din cărți și cursuri de parenting care promovează relațiile democratice între părinți și copii.

Așa cum nu am tradus marketing, dar l-am adoptat de la cei mai învățați ca noi, nu am tradus nici parenting și ne chinuim să îl adoptăm tot de la națiile mai citite, mai studiate și mai experimentate. Nu că ar avea vreo legătură, doar că pentru a scăpa de reticența unor oameni mari cred că merge comparația. Niște oameni, puțini la număr, s-au specializat într-ale parentingului și transmit mai departe cele învățate.

Urania Cremene a implementat și a facilitat sute de cursuri şi de workshop-uri în domeniul learship-ului, cu manageri de top din cele mai mari firme din România şi nu numai, înainte de a se certifica Parent’s Toolshop Inc SUA.
Otilia Mantelers, mamă a trei copii, a trecut de la traininguri financiare la traininguri de Playful Parenting, specializându-se și în Hand in Hand Parenting.

Gaspar Gyorgy este psihoterapeut format în Franţa şi Ungaria, prof. dr. Florian Colceag are 20 de ani de experienţă în lucrul cu copiii supradotaţi, Vlad Nekula este medic primar în medicina de urgenţă la SMURD Târgu Mureş, Elena Loghin este doula formată la Londra de Michel Odent şi Liliana Lammers, Crina Coliban este consultant în alăptare, Anca Iordache este primul trainer din România certificat Aware Parenting Instructor, iar subsemnata (cu patalamale cu tot) lucrează de peste 10 ani cu părinți și copii.
Ei fac parte din echipa noastră de specialiști care îi ajută pe părinți să fie mai buni decât au fost părinții lor. Ei răspund la întrebări puse și nepuse, ajută oamenii să aibă revelații, să se descopere, să își facă familii frumoase.

Tu ce fel de părinte vei fi / ești?

parenting-class

Acest text a fost publicat în 24 FUN pentru Academia Heidi.

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top