fbpx Skip to content

Viața mea are coloană sonoră

Note

Muzica ocupă un loc tare special în viața mea și un loc și mai special pe podiumul plăcerilor mele 🙂 Nici măcar nu trebuie să citesc studiile cercetătorilor britanici pentru a ști ce beneficii miraculoase are pentru mine. Într-o zi în care mi-am dat seama ce tare mă bucur că există muzică, am realizat că viața mea are coloană sonoră, că dacă mă uit la filmul meu are un soundtrack compus din 3 categorii de muzici.

1. Anumite melodii care declanșează anumite amintiri. Îmi place un cântec tare tare, îl ascult de mai multe ori în aceeași perioadă/vacanță/loc, apoi oricând îl ascult îmi amintește de acel ceva. Am o melodie pentru Machu Picchu, una pentru jungla cu fluturi, un playlist pentru vara trecută în Vamă, unul pentru ceremonia de absolvire de la grădi etc. Am mare grijă să nu îmi stric melodiile ăstea. Nu le ascult aiurea, ci doar când mă uit la secvența atașată 🙂

2. Muzica de zi cu zi. De vreo 2 ani, ascult foarte multă muzică: în mașină, când gătesc, când mă trezesc, înainte de culcare, cam oricând oriunde se poate. Altfel intră mixerul într-o cremă de prăjitură pe Girls just wanna have fun, altfel arată serile în livingul răsunând a Pink Martini, altfel mă ridic din pat cu Chairlift – Bruises.
Cu totul altfel arată fiecare activitate, cu totul altfel mă simt.

[Detalii organizatorice: Zonga și Jambox. Zonga stă și pe laptop și pe telefon, am playlisturi pentru diversele activități; telefonul cu Zonga se conectează cu bluetooth la Jambox (în bucătărie, living, dormitor sau foișor).]

3. Muzicile speciale. Cu riscul de a părea din nou nebună, vreau totuși să explic și ce simt când ascult melodiile de suflet(ul meu). Simt că am un pitic (din întreaga armată de pitici) care se trezește la auzul unor note muzicale, de regulă acompaniate de voci, și se apucă de atins și mângâiat. Uneori îmi mângâie inima, uneori îmi trece prin vene, uneori îmi face pielea de găină. Bine, recunosc… sunt un pic nebună, dar pe bune, asta simt.
Dau niște exemple de melodii care îmi activează piticul muzical. Trebuie ascultate tare tare.

Ăstea sunt cu mare mare simțământ când încep vocile, iar piticul se duce la inimă 🙂

Iar la ăstea, piticul se energizează și fuge de nebun prin tot corpul 🙂

Ai simțit piticul :)?

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top